Wrapy ziołowe z rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    4-5 łyżek
  • mąka szczypta

  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • rukola

    4 garście
  • papryczka peperoni

    2 sztuki
  • majonez

    1-2 łyżki
  • kukurydza

  • kapusta pekińska

  • oregano

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wrapy ziołowe z rukolą foto
Mleko wlać do miski wbić jajka dodać po łyżeczce oregano i bazylii oraz szczyptę soli i mąki wymieszać całość.
Krok 2 - Wrapy ziołowe z rukolą foto
Lekko rozgrzać patelnię posmarować ją masłem i wylać cieniutką warstwę ciasta smażyć z obu stron jeśli patelnia będzie zbyt rozgrzana jajko za szybko się zetnie.
Krok 3 - Wrapy ziołowe z rukolą foto
Na ciasto wyłożyć opłukaną rukolę , skrojoną papryczkę peperoni. Z majonezu kilku łyżek kukurydzy oraz paru skrojonych listków pekińskiej przygotować sos (wszystkie składniki ze sobą wymieszać, można dodać łyżkę śmietany) Sos wyłożyć na rukolę i papryczkę po 1 łyżce na jeden placek.
Krok 4 - Wrapy ziołowe z rukolą foto
Każdy placek zawinąć w rulonik. Pyszne i smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.05.2013 14:10
świetne danie,brawo
Bernadeta1 01.04.2013 20:11
pychota takie śniadanie
GOSIA18 19.03.2013 09:38
wyglądają obłędnie i zachęcają do jedzenia
Mysiunia 19.03.2013 07:47
Taka trochę wersja light :) Super!
miroslawa 19.03.2013 06:34
fantastyczna sprawa, zabieram do ulubionych
Karolcia12 18.03.2013 21:17
świetne na kolację i nie tylko
magdziorka6 18.03.2013 21:16
świetne,smaczne przy tym wyglądają wiosennie
Monika78 18.03.2013 21:01
super przepis, zdrowe i lekkie, bardzo podoba mi się przepis na ziołowe ciasto
Adam/ZUB3R 18.03.2013 20:57
smacznie wygląda
babajaga1969 18.03.2013 20:54
pyszne, wyglądają bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat