Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapy na ostro z salami i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 2 sztuki
salami 4 plastry z papryką
ser żółty 4 plastry
pieczarki 4 sztuki
sałata lodowa 4 liście
papryka żółta 1 mała sztuka
masło 1 łyżka
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sos chili
chili 1 łyżeczka w płatkach

Porada

Idealne na przekąskę czy kolacje dla wielbicieli ostrych smaków. Smakują za równo na ciepło jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy na ostro z salami i pieczarkami

1.Pieczarki obrać,pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć grzyby do zmian koloru i zmniejszenia objętości. Paprykę pokroić w paseczki.
2.Placki tortilli przekroić na pół , każdy smarować grubą warstwą sosu , układać sałatę ser , salami oraz pieczarki i paprykę. Całość posypać szczypiorkiem i płatkami chili. Zwijać wrapy najpierw dół do góry a następnie jeden z bogów do środka i w rulon. Dół można przewiązać folią aluminiową by tortilla dobrze się trzymała .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 12.01.2016 18:53
ale bym zjadł :)
Ada-Gaba 10.01.2016 20:26
znakomita przekąska
Lis 10.01.2016 15:58
bardzo smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak