Wrapy na ostro z salami i pieczarkami

Wrapy na ostro z salami i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    2 sztuki
  • salami

    4 plastry z papryką
  • ser żółty

    4 plastry
  • pieczarki

    4 sztuki
  • sałata lodowa

    4 liście
  • papryka żółta

    1 mała sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • sos chili

  • chili

    1 łyżeczka w płatkach
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Pieczarki obrać,pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć grzyby do zmian koloru i zmniejszenia objętości. Paprykę pokroić w paseczki.
2.Placki tortilli przekroić na pół , każdy smarować grubą warstwą sosu , układać sałatę ser , salami oraz pieczarki i paprykę. Całość posypać szczypiorkiem i płatkami chili. Zwijać wrapy najpierw dół do góry a następnie jeden z bogów do środka i w rulon. Dół można przewiązać folią aluminiową by tortilla dobrze się trzymała .
SzczyptaChili
Idealne na przekąskę czy kolacje dla wielbicieli ostrych smaków. Smakują za równo na ciepło jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 12.01.2016 18:53
ale bym zjadł :)
Ada-Gaba 10.01.2016 20:26
znakomita przekąska
Lis 10.01.2016 15:58
bardzo smakowite:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat