Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tortilla
2 sztuki -
salami
4 plastry z papryką -
ser żółty
4 plastry -
pieczarki
4 sztuki -
sałata lodowa
4 liście -
papryka żółta
1 mała sztuka -
masło
1 łyżka -
szczypiorek usiekany
2 łyżki -
sos chili
-
chili
1 łyżeczka w płatkach
Sposób przygotowania
2.Placki tortilli przekroić na pół , każdy smarować grubą warstwą sosu , układać sałatę ser , salami oraz pieczarki i paprykę. Całość posypać szczypiorkiem i płatkami chili. Zwijać wrapy najpierw dół do góry a następnie jeden z bogów do środka i w rulon. Dół można przewiązać folią aluminiową by tortilla dobrze się trzymała .
Idealne na przekąskę czy kolacje dla wielbicieli ostrych smaków. Smakują za równo na ciepło jak i na zimno.![]()
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się