Wrap "Samo zdrowie"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • filet z kurczaka

    sztuka
  • oliwa

    łyżeczki
  • przyprawa gyros

    łyżeczki
  • sałata lodowa

    1/4 główki
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek zielony

    1/3 sztuki
  • placki do tortilli

    2 sztuki

Sos czosnkowy

  • jogurt naturalny

    200 ml
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majonez light

    1 łyżeczka

dodatkowo

  • ketchup pikantny

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Sałatę lodową poszatkować drobno.
Krok 2 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Ogórka umyć. Nie obierać ze skórki. Pokroić w cienkie plasterki.
Krok 3 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Pomidora umyć. Przekroić na pól i pokroić w plasterki.
Krok 4 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Cebulę obrać i posiekać w pióra.
Krok 5 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Fileta umyć, osuszyć i pokroić w paski.
Krok 6 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Na patelni rozgrzać dobrze oliwę z oliwek, kurczaka przełożyć na patelnię. Posypać z obu stron przyprawą do gyrosa i dokładnie obsmarzyć.
Krok 7 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Czosnek obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
Krok 8 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Czosnek przełożyć do miseczki dodać jogurt i majonez. Doprawić pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać.
Krok 9 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Na talerzu ułożyć placek tortilli i posmarować go przygotowanym wcześniej sosem czosnkowym.
Krok 10 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Następnie ułożyć wszystkie warzywa po kolei oraz kawałki mięsa z kurczaka.
Krok 11 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
Na koniec całość polać ketchupem pikantnym. Zwinąć tortille i owinąć ją folią aluminiową-by się nie rozwinęła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat