Wołowy garnek

Wołowy garnek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • papryka żółta

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    2 szt.
  • pomidor

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso na rumiano, przełożyć do rondla.
Na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, zrumienić, dodać do mięsa, dusić 40 min.
Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paski, umyte pomidory obrać ze skórek, wyjąć pestki, posiekać, dodać do mięsa razem z papryką, dusić jeszcze 15 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat