Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z sosem miodowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 600 gram
lubczyk świeży
cebula czerwona 1 sztuka
sól do smaku
miód prawdziwy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z sosem miodowym

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, oczyścić i pokroić w grube plastry.
Krok 1 - Wołowina z sosem miodowym foto
2
Zagotować wodę z zielem angielskim i świeżym lubczykiem i wrzucać plastry wołowiny na wrzątek. Po ok. 30 minutach dodać czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę i dalej dusić.
Krok 2 - Wołowina z sosem miodowym foto
3
Kiedy mięso będzie miękkie doprawić solą i pieprzem ziołowym i jeszcze poddusić przez parę minut, po tym czasie dodać miód wymieszać zagotować i podawać.
Krok 3 - Wołowina z sosem miodowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.01.2014 21:30
moje smaki w tym daniu
Ola1984 19.08.2013 22:34
Bardzo fajne danie. Uwielbiam wołowinę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak