Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z rosołu w sosie koperkowym.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 70 dkg
bulion wołowy 700 ml
koper świeży pęczek
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z rosołu w sosie koperkowym.

Zrobić sos koperkowy na rosole,koperek posiekany wrzucić na gotujący rosół,zagęścić śmietaną z roztrzepaną łyżką mąki.
Sos doprawić do smaku.
Mięso wołowe ugotowane z rosołu poporcjować i polać sosem.Podawać z ziemniakami.
Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 21.10.2016 20:42
dziękuję:)
kd045 13.10.2016 21:16
super przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak