Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 duża
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wołowinę umyć, pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron.
Krok 1 - Wołowina z pieczarkami foto
2
Dodać pokrojoną w krążki cebulę i dusić ok. 30 minut.
Krok 2 - Wołowina z pieczarkami foto
3
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić do smaku.
Krok 3 - Wołowina z pieczarkami foto
4
Wlać szklankę wody i całość dusić do miękkości mięsa. Doprawić do smaku.
Krok 4 - Wołowina z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 06.07.2013 23:03
mis smakuje :-)
fotoviderek 24.06.2013 07:51
Świetnie przyrządzona wołowina :)
AGNIESZKA103 22.10.2012 11:39
smakowite kąski...
Katarzyna/kate1980 21.10.2012 20:32
super
Joannasz3190 21.10.2012 11:01
Pyszne:)
Rafał10 19.10.2012 18:25
pycha !
Poison1988 19.10.2012 14:20
Robię podobnie wołowinkę :) super! :)
Ada-Gaba 19.10.2012 07:28
znakomity obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak