Wołowina z fasolką szparagową

Wołowina z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    40dag
  • fasolka szparagowa

    40dag
  • przecier pomidorowy

    szkl
  • oliwa

    2łyżki
  • pieprz

  • sól

  • cząbr

    łyżka
  • czosnek

    3ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą wołowinę obrać z błon,dobrze zbić,pokroić w grubą kostkę,oprószyć mąką i podsmażyć aż do zrumienienia.Podlać wodą(1\\2szkl),przełożyć do garnka z podgotowaną i odcedzoną fasolką i dusić.Pod koniec duszenia dodać przecier ,sól z roztartym czosnkiem ,pieprz i cząber.Dusić aż mięso bedzię miekkie .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat