Wołowina w winie z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    50-60 dag
  • oliwa

    150 ml
  • wino czerwone

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino wymieszać z oliwą, dodać do niego liście laurowe, pieprz ziarnisty oraz tymianek, wszystkie składniki wymieszać przy użyciu miotełki. Wołowinę podzielić na steki i namoczyć w marynacie, odstawić na dwie godziny do lodówki, żeby mięso nabrało smaku. Następnie oprószyć je pieprzem i solą, polać odrobiną oliwy ii piec na rozgrzanym grillu do momentu upieczenia mięsa( z obu stron).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 06.03.2014 19:42
zapowiada się smakowite mięsko
Wafelek2601 25.11.2013 12:35
Pyszne mięsko
IKrakowianka 10.09.2013 20:24
super mięsko
Barbara55 19.01.2012 15:18
bardzo fajne
Iwusia 25.07.2011 20:51
fantastyczny przepis
novita26 01.05.2011 19:38
pychotka
rakow2 27.04.2011 15:56
dobre mięso
RenataZ-et 23.04.2011 15:05
Świetne jest takie mięsko
Bart 28.02.2011 21:49
pyszności
Tomasz17 17.01.2011 20:20
Wołowina cudna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat