Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po florencku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
wieprzowina 10 dag
boczek wędzony 10 dag
wino czerwone wytrawne 3/4 szkl
cebula 3 szt
marchew 2 szt
por 1 szt
masło 3 łyżki
seler naciowy 1 łodyga
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
parmezan starty 3 łyżki
bulion 1 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po florencku.

Mięso wołowe i wieprzowe opłukać, osuszyć. Boczek, cebulę i marchewkę pokroić w kostkę.Por i łodygę selera pokroić w półkrążki.Pieczeń zrumienić. Koncentrat wymieszać z winem i bulionem i wlać do rondla.Dodać cebulę, wieprzowinę, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem 2 godziny. Do wołowiny dodać pokrojony boczek, warzywa i parmezan, dusić jeszcze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak