wołowe zawijaki z boczkiem i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    100 g
  • boczek

    10 g
  • ogórek kwaszony

    20 g
  • grzyby suszone

    10 g
  • mąka

    2 g
  • tłuszcz

    10 g
  • śmietana

    50 g
  • sól, pieprz

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso oczyścić z błon, pokroić w cienkie plastry, rozbić, posypać solą, pieprzem, Papryką. Boczek i ogórka pokroić w paski. Paski boczku i ogórka układać na mięsie w poprzek włókien, po czym mięso zwinąć i spiąć wykałaczkami. Zawijaski obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w rondlu, podlać wodą i dusić pod przykryciem. dodać grzyby wcześniej namoczone, ugotowane i pokrojone. Sos doprawić do smaku, na koniec dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat