Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowe zawijaki z boczkiem i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 100 g
boczek 10 g
ogórek kwaszony 20 g
grzyby suszone 10 g
mąka 2 g
tłuszcz 10 g
śmietana 50 g
sól, pieprz
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: wołowe zawijaki z boczkiem i grzybami

mięso oczyścić z błon, pokroić w cienkie plastry, rozbić, posypać solą, pieprzem, Papryką. Boczek i ogórka pokroić w paski. Paski boczku i ogórka układać na mięsie w poprzek włókien, po czym mięso zwinąć i spiąć wykałaczkami. Zawijaski obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w rondlu, podlać wodą i dusić pod przykryciem. dodać grzyby wcześniej namoczone, ugotowane i pokrojone. Sos doprawić do smaku, na koniec dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak