Wodzionka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    100 g
  • czosnek

    10 g
  • smalec

    15 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do talerza drobimy chleb( 1 lub 2 kromki), wyciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy łyżkę smalcu, zalewamy gotującą sie wodą, przyprawiamy do smaku szczypta pieprzy i soli oraz przyprawą w płynie kucharek;

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 07.06.2011 10:00
dobra
Babciagramolka 16.01.2011 12:04
Znam z książek- raczej bym w tej najprostszej wersji nie ugotowała
Babciagramolka 16.01.2011 12:03
Znam z książek- raczej bym w tej najprostszej wersji nie ugotowała
kielcok1 29.12.2010 13:54
nie lubię
Barbara55 26.12.2010 14:46
najgorsza z zup
rakow2 09.11.2010 14:23
zupa preferowana na górnym śląsku okropna zresztą bo co za zupa może być na chlebie i smalcu
MAŁGORZATA108 08.06.2010 15:42
Jak zwał, tak zwał, ale to musibyć jakiś stary przepis.
Katarzyna/kate1980 28.04.2010 16:31
w moich stronach to sie nazywa kapłun

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat