Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowy torcik z bułek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1/2 kg
bułka czerstwa 4 szt
jaja 3 szt
mleko 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowy torcik z bułek

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Bułeczki namoczyć w mleku.
Krok 1 - Wiśniowy torcik z bułek foto
2
A w międzyczasie utrzeć masło z cukrem, wbić jajka i wsypać cynamon.
Krok 2 - Wiśniowy torcik z bułek foto
3
Następnie wymieszać z odciśniętą bułką, utrzeć wszystkie składniki na jednolitą masę i wsypać wiśnie. Formę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i przelać masę do formy.
Krok 3 - Wiśniowy torcik z bułek foto
4
Upiec na złoty kolor w temperaturze 170 stopni ok. 40 minut.
Krok 4 - Wiśniowy torcik z bułek foto
5
Po upieczeniu posypać cukrem-pudrem.
Krok 5 - Wiśniowy torcik z bułek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 18.07.2014 09:25
Ciekawy przepis;)
Christopher 17.07.2014 17:15
Widzę,że u Ciebie sezon wiśniowy w pełni.
dorotka0000025 17.07.2014 11:41
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak