Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowiec z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
galaretka truskawkowa 2
dżem wiśniowy 1 słoiczek
galaretka cytrynowa 1
bita śmietana 1
czekolada 30 dag
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowiec z bitą śmietaną

Galaretki rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretka truskawkowa będzie tężała dodajemy owoce wiśni i mieszamy. Wykładamy masę na biszkopt. Wkładamy na 15minut do lodówki.W tym czasie robimy drugą masę.

Do mleka wsypujemy bitą śmietanę i ubijamy. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Wszystko mieszamy.Białą masę wykładamy na czerwoną. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy wierzch ciastka. Wkładamy do lodówki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 31.12.2013 10:30
wygląda pysznie
Botwinka 03.10.2012 22:51
pyszotka
misia53 03.10.2012 14:59
pyszne z pewnością ale ja dałabym wisniową galaretke
KasiaK90 26.09.2012 07:19
pyszny
Katarzyna47 17.09.2012 22:22
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak