Wiśniowa tarta "od serca"

Wiśniowa tarta "od serca"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto kruche

  • mąka

    20 dag
  • cukier

    10 dag
  • masło

    10 dag
  • jajko

    1 małe

Budyń

  • budyń owocowy

    1
  • mleko

    1/2 l
  • cukier

    2 łyżki

Ponadto

  • wiśnie

    1/2 kg
  • galaretka wiśniowa

    1
  • płatki migdałowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Wiśnie myjemy, drylujemy - kilka zostawiamy do dekoracji. Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto. Chłodzimy 30 min. Wałkujemy i wyklejamy formę do tarty, pieczemy ok 20 min na złoto. Budyń wiśniowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciepły wylewamy na upieczony spód i odstawiamy do wystudzenia. Układamy wiśnie na wierzchu, zalewamy tężejącą galaretką i posypujemy płatkami migdałów. Odstawiamy do stężenia. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Janina

29.09.2015 15:18
Pyszności;)

Mniam

29.09.2015 10:44
Smaczny i mocno owocowy deser jest zawsze mile widziany :)

2milutka

29.09.2015 09:03
Pyszna tarta!

Futka

29.09.2015 08:59
Cudowna i niezwykle apetyczna tarta :)

Ewelina1991

29.09.2015 08:39
pysznie wygląda

Krzysztof15

29.09.2015 06:16
super tarta

Iwusia

28.09.2015 23:51
smakowicie wygląda ta tarta

halina17

28.09.2015 22:10
Dobra tarta :)

agnieszka214

28.09.2015 22:04
alez smakowicie wyszła

tomek18

28.09.2015 21:37
wygląda pysznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat