Wiśniowa tarta "od serca"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto kruche

  • mąka

    20 dag
  • cukier

    10 dag
  • masło

    10 dag
  • jajko

    1 małe

Budyń

  • budyń owocowy

    1
  • mleko

    1/2 l
  • cukier

    2 łyżki

Ponadto

  • wiśnie

    1/2 kg
  • galaretka wiśniowa

    1
  • płatki migdałowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Wiśnie myjemy, drylujemy - kilka zostawiamy do dekoracji. Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto. Chłodzimy 30 min. Wałkujemy i wyklejamy formę do tarty, pieczemy ok 20 min na złoto. Budyń wiśniowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciepły wylewamy na upieczony spód i odstawiamy do wystudzenia. Układamy wiśnie na wierzchu, zalewamy tężejącą galaretką i posypujemy płatkami migdałów. Odstawiamy do stężenia. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 29.09.2015 15:18
Pyszności;)
Mniam 29.09.2015 10:44
Smaczny i mocno owocowy deser jest zawsze mile widziany :)
2milutka 29.09.2015 09:03
Pyszna tarta!
Futka 29.09.2015 08:59
Cudowna i niezwykle apetyczna tarta :)
Ewelina1991 29.09.2015 08:39
pysznie wygląda
Krzysztof15 29.09.2015 06:16
super tarta
Iwusia 28.09.2015 23:51
smakowicie wygląda ta tarta
halina17 28.09.2015 22:10
Dobra tarta :)
agnieszka214 28.09.2015 22:04
alez smakowicie wyszła
tomek18 28.09.2015 21:37
wygląda pysznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat