Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie zapiekane pod migdałową kruszonką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie
masło 100 g
migdały mielone 60 g
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna
NASIONA SLONECZNIKA

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie zapiekane pod migdałową kruszonką

Owoce myjemy i drylujemy. Układamy w czterech kokilkach. Przygotowujemy kruszonkę: Mielimy na mąkę migdały. Dodajemy miękkie masło oraz cukier i mąkę w takiej ilości aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Posypać kruszonką owoce. Dodać nasiona słonecznika. Zapiekać w temperaturze 180 stopni C przez około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 12.03.2014 12:28
bardzo smaczne
Joannasz3190 12.03.2014 10:10
Smakowite :)
Konczi 12.03.2014 09:46
pysznie się zapowiada
norweska20 12.03.2014 09:14
po prostu pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak