Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w syropie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1 kg wydrylowanych
cukier 1,25 kg

Porada

Świetnie sprawdzają się do deserów.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w syropie

Wiśnie wydrylowane zasypać 0,75kg cukru i pozostawić na chwile aż puszczą sok. Zagotować i pozostawić do wystygnięcia. Po ok. 12 godzinach dosypać 0,5kg cukru i ponownie zagotować. Po wystygnięciu odlać sok a wiśnie przełożyć do słoików i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 01.10.2016 14:01
wyglądają fantastycznie! Pycha!
Wacław 29.09.2016 12:35
pyszne wisienki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak