Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w jogurtowej galaretce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie szklanka
jogurt naturalny 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
mleko 4 łyżki
cukier 4 łyżeczki
galaretka wiśniowa opakowanie
woda szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w jogurtowej galaretce

Wiśnie myjemy, drylujemy i przekładamy do pucharków. Żelatynę zalewamy zimnym mlekiem. Gdy napęcznieje to stawiamy garnuszek na gazie i delikatnie podgrzewamy, cały czas mieszając by żelatyna się rozpuściła. Jogurt miksujemy z cukrem kilka minut. Wlewamy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie miksujemy. Przelewamy jogurt do pucharków.

Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i wylewamy po podłużnego i niskiego pojemnika, tak by po zastygnięciu można było pokroić ją w kwadraty. Gdy już zastygnie, kroimy ją i posypujemy galaretkowymi kosteczkami wierzch deseru. Na każdym układamy po kilka wisienek.

Schładzamy.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 22.07.2012 09:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak