Wiosenny omlet

Wiosenny omlet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt.
  • mąka

    2 łyżki
  • pomidor

    1 szt.
  • szczypiorek

  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • ser żółty

    2 plasterki
  • boczek wędzony

    5 dag
  • koperek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wiosenny omlet foto
Boczek kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek drobniutko siekamy.
Pomidory kroimy w plastry.
Krok 2 - Wiosenny omlet foto
Na rozgrzanym oleju podsmażamy boczek.
Krok 3 - Wiosenny omlet foto
Jajka wraz z mąką mieszamy.
Wylewamy omleta na patelnię i na małym ogniu smażymy.
Posypujemy koperkiem.
Krok 4 - Wiosenny omlet foto
Omleta przewracamy na drugą stronę.
Na połowie omleta nakładamy podsmażony boczek ze szczypiorkiem, układamy plastry pomidora oraz kładziemy ser żółty.
Wykładamy omleta na talerz i składamy w pół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halina17

11.05.2016 12:03
Dobry omlet.

krokus

10.05.2016 21:34
Fajny omlet na sycące śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat