Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenno-letni twarożek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek 1
rzodkiewki 1 pęczek
śmietana 12% 1 opakowanie
sól do smaku
twaróg 2 (półtłusty)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenno-letni twarożek.

Kroki postępowania

1
No to zaczynamy od wyjęcia twarożku z opakowania. (można kupić twaróg na wagę - ok 0.5kg ale trzeba będzie zmielić)
Wkładamy do miski i rozdzielamy widelcem. Następnie dodajemy
całą małą śmietanę. Doprawiamy: sól (ok1,5 łyżeczki jak kto woli) oraz dodajemy trochę pieprzu do smaku. Wszystko mieszamy.
Krok 1 - Wiosenno-letni twarożek. foto
2
Następnie myjemy szczypior jak i rzodkiewki.
Szczypior kroimy jak zawsze.(można użyć grubego szczypioru jak ja lub cienkiego). Rzodkiewki kroimy w plasterki.Większe plasterki można jeszcze przekroić na pół.
Krok 2 - Wiosenno-letni twarożek. foto
3
Wszystko delikatnie mieszamy. Można jeszcze doprawić jak komuś czegoś zabrakło ;).

No i można wcinać!

Smacznego! ;)
Krok 3 - Wiosenno-letni twarożek. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 20.06.2013 20:28
pyszne lekkie śniadańko
Pomocnik 20.06.2013 19:43
fajnie wygląda
IwonaDD 20.06.2013 19:20
lekki, swieży, pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak