Wiosenne szaszłyki z tofu i dipem

Wiosenne szaszłyki z tofu i dipem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • tofu

    1 opakowanie
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    7 sztuk
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyzeczki
  • koper świeży

    1/2 pęczek
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
  • bazylia świeża

    1 gałazka
  • olej

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    1/2 szklanki
  • rukola

    1 garść
  • oregano

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Wiosenne szaszłyki z tofu i dipem

Kroki postępowania

Krok 1 - Wiosenne szaszłyki z tofu i dipem foto
Cukinie myję, kroję na plastry grube. Paprykę kroję na kawałki nieduże, to samo z cebulą. Tofu kroję na kwadraty. Pomidorki koktajlowe na pół.
Krok 2 - Wiosenne szaszłyki z tofu i dipem foto
Na patyczki nadziewam po kolei kawałek papryki, cukinii, cebuli, tofu, pomidorka. I tak do końca patyczka. Szaszłyki solę, pieprzę, posypuję bazylią, oregano. Grilluje na patelni grillowej, z dodatkiem oliwy. Sos robię z jogurtu greckiego który miksuję z zielonym koperkiem, bazylią świeżą.
Krok 3 - Wiosenne szaszłyki z tofu i dipem foto
Dodaję sól, pieprz. Z drugiej cebuli robię kwiatka. Szaszłyki podaję na rukoli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

KORAL 18.09.2016 10:25
bajecznie kolorowe
Łucja 16.05.2013 22:50
zjadłabym takiego szaszłyka :)
Alex_M 16.05.2013 10:13
pysznosci!
aisoglam 15.05.2013 08:43
Palce lizać :)
migotka28 14.05.2013 20:07
mniam uwielbiam szaszłyczki a z tofu jeszcze nie jadłam
idealme 14.05.2013 19:42
świetny przepis :)
Stenka 14.05.2013 18:02
pieknie wyglądają
Poison1988 14.05.2013 16:42
smakowite zestawienie :) mniam, mniam :)
Natalia1401 14.05.2013 14:42
smacznie wyglądają
IwonaDD 14.05.2013 14:29
ale kuszące..mniam !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat