Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne roladki z szynki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 10 szt.
jaja 5 szt.
kiełki lucerny 1 szt.
rzodkiew 5 szt.
Szczypiorek cienki 10 szt.
majonez do smaku
Musztarda francuska Prymat do smaku
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne roladki z szynki

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie 7-10 minut nastepnie zalać zimną wodą, obrać ze skorupek i posiekać. Rzodkiewkę umyć osuszyć i zetrzeć na grubych oczakach na tarce lub pokroić w drobną kostkę. Sczypiorek umyć osuszyć i posiekać, jaka połączyć z rzodkiewką, szczypiorkiem i połową kiełków. Majonez wymieszać z musztardą około łyżeczki. Farsz nakładać na plastry szynki i zwijać fanatazyjnie. Układać na pozostawionych kiełkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak