Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne kotlety kapuściane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jajko 2 szt
kapusta pekińska 200 g
natka pietruszki 1 pęczek
olej do smażenia 200 ml
sól 1 łyżeczka
pieprz mielony 1 szczypta
wędlina 150 g
bulion 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne kotlety kapuściane

W garnku miksujemy mąkę z bulionem.

Dodajemy jajka i przyprawy.

Mieszamy z drobno poszatkowaną pekinką , pokrojoną w kostkę wędliną i posiekaną natką pietruszki.

Dokładnie mieszamy.

Smażymy kotleciki na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 11.06.2013 12:01
Super kotleciki ;)
msmors 11.06.2013 11:57
ciekawy przepis
Barbara13 11.06.2013 10:41
Bardzo ciekawy pomysł
halina17 11.06.2013 10:37
Dobre kotleciki.
Katarzyna59 11.06.2013 09:53
smaczne jedzonko
leonowie 11.06.2013 09:11
świetny pomysł:)
marta1221 11.06.2013 08:57
świetny przepis :)
2milutka 11.06.2013 08:55
zabieram do ulubionych:)
Paolcia 11.06.2013 08:36
wygląda bardzo smacznie :)
Paolcia 11.06.2013 08:36
wygląda bardzo smacznie :)
Mniam 11.06.2013 07:46
Świetny pomysł na kotlety, muszę kiedyś takie zrobić.
ewka1978 11.06.2013 07:34
muszę koniecznie spróbować
Konczi 11.06.2013 07:29
super kotleciki wyglądają smacznie i podoba mi się ich wykonanie
Ola1984 11.06.2013 07:13
Fajne kotleciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak