Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna surówka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 sztuki
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek zielony 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
jogurt naturalny 3-4 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka

Kapustę pekińską drobno siekamy, umyte rzodkiewki kroimy w plastry, ogórka zielonego obieramy i kroimy w pół plastry, umyty szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt, oprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 27.01.2017 21:59
Smaczna suróweczka, aż wiosną zapachniało :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak