Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z makaronem ryżowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ryżowy 130 g
ogórek 1 szt
pomidor 1 szt
rzodkiewka 5 szt
kukurydza w puszce pół puszki
szczypiorek posiekany 6 łyżek
majonez 8 łyżek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z makaronem ryżowym

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Pomidora i ogórka kroimy w grubszą kostkę. Rzodkiewkę drobno kroimy, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Gotowe! :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak