Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z makaronem ryżowym

5.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ryżowy
130 g
ogórek
1 szt
pomidor
1 szt
rzodkiewka
5 szt
kukurydza w puszce
pół puszki
szczypiorek posiekany
6 łyżek
majonez
8 łyżek
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z makaronem ryżowym

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Pomidora i ogórka kroimy w grubszą kostkę. Rzodkiewkę drobno kroimy, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Gotowe! :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak