wiosenna sałatka pikantna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • kalafior

    1 sztuka
  • jajka

    4 sztuki
  • pomidory

    3 sztuki
  • koper

    1 pęczek
  • ketchup

    250 gram
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • jogurt naturalny

    1 opakowanie
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obietamy i kroimy w kostkę. Kalafior i brokuł gotujemy, odsączamy i dzielimy na małe gałązki. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę, sok i pestki zostawiamy. Łączymy składniki, delikatnie mieszając. Jogurt naturalny łączymy z ketchupem i koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku, dodajemy umytą i pokrojoną paprykę. Wrzucamy do garnka i gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Łączymy dorący sos z koperkiem, mieszamy. Dadajemy do warzyw i jajek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 17.09.2010 09:32
nie przepadam za koperkiem:(
iwa643 27.06.2010 08:36
wygląda na fajną po skłądnikach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat