Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna kapusta ze śmietaną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
marchewka 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
masło lub margaryna 2 łyżki
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna kapusta ze śmietaną

Kroki postępowania

1
Kapustę umyć i poszatkować gotować w osolonej wodzie do miękkości
Krok 1 - Wiosenna kapusta ze śmietaną foto
2
Podczas gotowania dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i startą na tarce marchewkę
Krok 2 - Wiosenna kapusta ze śmietaną foto
3
Po ugotowaniu odlać wodę i dać masło lub margarynę
Krok 3 - Wiosenna kapusta ze śmietaną foto
4
pod koniec duszenia dodajemy natkę pietruszki i pokrojony koper.Na koniec wlewamy śmietanę, pieprz i sól do smaku.
Krok 4 - Wiosenna kapusta ze śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiusia055 19.09.2015 20:20
dobre takieee
mysia12 22.10.2014 19:27
pysznościii
gusia1000 19.09.2014 23:18
Też tak robię.
IwonaDD 14.09.2014 19:07
proste i pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak