Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna kanapka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
jajko 1 szt
ocet 1 łyżeczka
migdały siekane 2 łyżeczki
ser capresi 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna kanapka

Zagotowuję wodę i pod sam koniec wrzenia dodaję ocet i wbijam jajko. Gotuję 3 minuty i odsączam z wody.
Z chleba przygotowuję tosty, smaruję masłem, kładę plasterki sera.
Rukolę myję i odsączam z wody. Nakładam na kapki. Nakładam również jajko, które przecinam. Całość posypuję migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak