Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogrona w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 1/2 kg
cytryna 1 szt.
cukier 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 1/2 łyżki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Winogrona w galarecie

Wykonanie:
Winogrona oczyścić, opłukać i osączyć. Sok z cytryny wymieszać z wodą i cukrem oraz rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody żelatyną i zagotować. Krzepnącą galaretką zalać winogrona i schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.12.2015 12:10
prosty i smaczny deser
Wafelek2601 30.12.2015 23:11
Ciekawy pomysł
agaK. 30.12.2015 22:08
Ciekawe.tylko z czym to jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak