Wino z malin

Wino z malin

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    4 litry
  • cukier

    1 kg
  • woda

    8 l
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wino z malin

Dojrzałe maliny nalac wodą z rozpuszczonym w niej cukrem i odstawić na 6-8 tygodni do fermentacji. Gdy maliny opadną na dno, a fermentacja dobiegła końca- roztwór nalezy przecedzić do czystej dębowej baryłki, zaszpunktowac i zostawić na rok. Po upływie tego czasu przelać do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

kielcok1 17.12.2011 14:11
bardzo dobre i zdrowe
artur7 26.09.2011 12:06
smaczne lecz pracochłonne
Justyna Jussstiii 07.09.2011 13:33
super
gosia561 01.08.2011 10:26
ale winiak:)
sundaytn 12.05.2011 02:14
trzeba sprobować:D
rakow2
rakow2 11.05.2011 15:26
oj długo
Krzysztof42 03.10.2010 15:30
długo trzeba czekać na efekt

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat