Wino z malin

Wino z malin

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    4 litry
  • cukier

    1 kg
  • woda

    8 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dojrzałe maliny nalac wodą z rozpuszczonym w niej cukrem i odstawić na 6-8 tygodni do fermentacji. Gdy maliny opadną na dno, a fermentacja dobiegła końca- roztwór nalezy przecedzić do czystej dębowej baryłki, zaszpunktowac i zostawić na rok. Po upływie tego czasu przelać do butelek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kielcok1

17.12.2011 14:11
bardzo dobre i zdrowe

artur7

26.09.2011 12:06
smaczne lecz pracochłonne

Justyna Jussstiii

07.09.2011 13:33
super

gosia561

01.08.2011 10:26
ale winiak:)

sundaytn

12.05.2011 02:14
trzeba sprobować:D

rakow2

11.05.2011 15:26
oj długo

Krzysztof42

03.10.2010 15:30
długo trzeba czekać na efekt

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat