Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WINNE CIASTO RABARBAROWE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 3 szt
margaryna 250 g
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar ok.1 szkl
kakao do dekoracji
krem do karpatki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: WINNE CIASTO RABARBAROWE

Z mąki, margaryny, jajek, cukru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na blaszce, ułożyć na nim małe kawałki rabarbaru. Piec ok. 40 min. Kiedy ciasto ostygnie przygotować krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu i wyłożyć na ciasto. Dekoracyjnie posypać kakaem.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 14.03.2013 16:01
tak jeszcze nie robiłam napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak