Razowe kluski z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron razowy

    150 g
  • mak

    300 g (suchy)
  • śliwki suszone

    100 g
  • morele suszone

    100 g
  • żurawina suszona

    100 g
  • miód gryczany

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisy na opakowaniu. mak zalewamy zimną wodą i moczymy przez całą noc, następnie gotujemy ok. godziny. Mielimy w maszynce 1−2 razy, dodajemy suszone owoce i miód. Mieszamy z makaronem.

 

Przepis pochodzi od: GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat