Wigilijna zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 g
  • sól

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • masło

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsze cząstki. Zagotowujemy w wodzie - ok 3 litry. Po ok 1 godz. dodajemy kostkę bulionową, sól, pieprz i kucharek. Gotujemy na małym ogniu przez ok pół godz. Na koniec dodajemy ok 2 łyżek masła i ok 100 ml śmietany. Zagotowujemy przez chwilkę i podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 05.06.2013 07:40
bardzo smaczna
olkaaa 27.05.2013 07:39
bardzo smaczna
Zosia1 21.04.2013 17:15
smaczna zupka
MagdaXXX 15.04.2013 10:25
ekstra zupka
Krystyna32 30.12.2012 00:46
pycha
RenataZ-et 22.06.2012 19:32
najlepsza :)
dorotka0000025 20.05.2012 00:19
fajna
Katarzyna59 11.05.2012 18:07
apetyczna
Katarzyna56 22.04.2012 21:28
też muszę wypróbować:o)
kaja1991 04.04.2012 17:15
musze kiedys sprobowac;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat