wigilijna zupa grzybowa

wigilijna zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    200 g
  • cebula biała

    2
  • włoszczyzna

  • kostka grzybowa

    2
  • śmietana RAMA

  • grzyby suszone

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Moczone i gotowane suszone grzyby z wloszczyzna podmsazamy na patelni z pieczarkamu pokrojonymi i cebulka. Wszystko potem dodajemy do wody w ktorej gotowalismy grzyby i gotujemy, dodajac kostki grzybowe i zaprawiamy smietana, dodajemy pieprz i sol. Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 16.01.2012 11:22
Bardzo smakowicie wygląda, uwielbiam takie zupy.
Agnik 19.12.2011 15:24
super
pigila 08.05.2011 19:17
super wypróbuje ja na swieta
jolaxa 30.01.2011 22:35
musi byc pyszna
Kate131 27.12.2010 16:22
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat