wigilijna zupa grzybowa

wigilijna zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    200 g
  • cebula biała

    2
  • włoszczyzna

  • kostka grzybowa

    2
  • śmietana RAMA

  • grzyby suszone

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Moczone i gotowane suszone grzyby z wloszczyzna podmsazamy na patelni z pieczarkamu pokrojonymi i cebulka. Wszystko potem dodajemy do wody w ktorej gotowalismy grzyby i gotujemy, dodajac kostki grzybowe i zaprawiamy smietana, dodajemy pieprz i sol. Podajemy z makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

16.01.2012 11:22
Bardzo smakowicie wygląda, uwielbiam takie zupy.

Agnik

19.12.2011 15:24
super

pigila

08.05.2011 19:17
super wypróbuje ja na swieta

jolaxa

30.01.2011 22:35
musi byc pyszna

Kate131

27.12.2010 16:22
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat