Wigilijna kapusta z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 kg
  • fasola Jaś

    400 g
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namocz fasolę w zimnej wodzie przez 12 godzin. Odcedź ją, zalej ponownie wodą i gotuj aż będzie miękka. Białą kapustę poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedzoną kapustę i fasolą wymieszaj. Dodaj masło. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz octem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat