WIGILIJNA KAPUSTA Z CIECIORKĄ I SUSZONYMI ŚLIWKAMI P.G.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • cieciorka

    1 puszka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    7 sztuka
  • Kucharek

    do smaku
  • śliwki suszone

    2 garść
  • grzyby suszone

    1 garść
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4-5 sztuka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżka
  • fasola

    0,5 puszka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    7 sztuka
  • kapusta kwaszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki i grzyby wcześniej namoczyć w wodzie ( ok 1 h )

Kapustę poszatkować,zalać wodą, zagotować,odcedzić, znów zalać świeżą wodą i zagotować. Przełożyć na mały ogień. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać do kapusty, wrzucić przyprawy (gorczycę,ziele angielskie,pieprz).Gotować do miękkości kapusty.



Śliwki przekroić na pół, grzyby drobno pokroić ( tego nie musicie robić,jeśli lubicie duże kawałki grzybków). Wrzucić do kapusty.



Cieciorkę i czerwoną fasolę wrzucić na sitko, przepłukać pod bieżącą wodą,wymieszać z kapustą.

Gotować na wolnym ogniu jeszcze pół godziny.



Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa95 24.12.2011 11:24
ciekawe
Ewa104 23.12.2011 12:21
Świetnie się zapowiada!
agnieszka137 22.12.2011 22:48
super kapucha!
Emilia22 22.12.2011 17:19
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat