Wigilijna fasolka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    25 dag
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

    1 łyżeczka
  • majeranek

    2 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalać zimną wodą i pozostawić przynajmniej na 24 godziny. Następnie odlać wodę w której się moczyła i zalać świeżą. Gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać do fasoli. Natkę pietruszki drobno pokroić. Dodać przyprawy. Zrobić zasmażkę z mąki i dodać do fasoli gdy już będzie miękka. Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Zagotować fasolę, doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 28.12.2015 11:42
dobry przepis, doskonałe danie dla jaroszy
jagoda5913 25.12.2015 18:04
pyszne danie
w mojej kuchni 25.12.2015 15:09
same pyszności do zjedzenia
Wacław 25.12.2015 11:45
u nas fasola podawana jest z czerwonym barszczem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat