Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna fasolka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna fasolka

Fasolę zalać zimną wodą i pozostawić przynajmniej na 24 godziny. Następnie odlać wodę w której się moczyła i zalać świeżą. Gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać do fasoli. Natkę pietruszki drobno pokroić. Dodać przyprawy. Zrobić zasmażkę z mąki i dodać do fasoli gdy już będzie miękka. Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Zagotować fasolę, doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 28.12.2015 11:42
dobry przepis, doskonałe danie dla jaroszy
jagoda5913 25.12.2015 18:04
pyszne danie
w mojej kuchni 25.12.2015 15:09
same pyszności do zjedzenia
Wacław 25.12.2015 11:45
u nas fasola podawana jest z czerwonym barszczem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak