Wiewóra

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka wrocławska

    2 szkl.
  • cukier

    1 szkanka
  • jaja

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    1/2 szklanki
  • cynamon

    ewentualnie
  • orzechy włoskie

    1 szklanka
  • jabłka

    3 pokrojone w kostkę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubic z cukrem, wymieszac z mąką, sodą i proszkiem.Nadal mieszając dodac lejąc cienkim strumieniem olej. Na końcu dodac orzechy i jabłka, wymieszac. wylac na blachę piec 30 min w 200 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 11.11.2010 13:22
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat