Wieprzowina z pieczarkami

Wieprzowina z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    75 dag
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    25 dag
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    2 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • bulion warzywny

    1 kostka
  • estragon

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wieprzowina z pieczarkami

Mięso opłukać, osuszyć, obrumienić na oleju i przełożyć do garnka. Cebule obrać, pokroić, zrumienić na oleju pozostałym ze smażenia mięsa i dodać do mięsa. Wsypać przyprawę do mięsa wieprzowego Prymat, estragon, wlać bulion i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić i dodać do mięsa po 30 min. duszenia. Gdy mięso będzie zupełnie miękkie, dodać masło i dusić jeszcze 5-10 min.. Przed podaniem pokroić na porcje. Podawać z kluskami kładzionymi lub kopytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

bernadetta2 18.03.2012 19:45
ciekawe
jasiek 08.06.2011 10:17
konkretne danie
berys18 23.03.2011 07:47
przepis wart wypróbowania, bez względu na rodzaj mięsa. Robię na niedzielny obiad
Magdalena80 24.02.2011 23:17
pycha
szajba2 13.01.2011 15:55
dziwna sprawa
Babciagramolka 21.12.2010 09:06
Albo nazwa nie od przepisu albo odwrotnie
berys18 24.11.2010 07:40
wieprzowina z pieczarkami a w przepisie mięso wołowe;)
rakow2
rakow2 06.10.2010 15:52
łeptowina :-)
Monika168 20.09.2010 13:38
trzeba spróbować
Barbara55 26.08.2010 15:51
fajne i konkretne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat