Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z patelni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzownia 1 kg
czosnek 1 ząbek
oliwa 2-3 łyżki
chrzan tarty 2-3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
wino 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z patelni

Mięso umyć, pokroić w kostkę( można je obgotować, ale nie trzeba, ponieważ będzie mało aromatyczne) i usmażyć na patelni, na rozgrzanej oliwie. Dodać do niego chrzan, roztarty czosnek, ziele, liść i pieprz. Następnie podlać winem, doprawić do smaku sol,i pieprzem i przyprawą do mięs. Pod koniec smażenia oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.07.2013 10:28
smaczne danie
Katarzyna/kate1980 20.03.2012 20:12
super
szajba2 08.01.2012 18:45
super
Barbara55 26.12.2011 11:35
dobre
Agnik 29.09.2011 21:18
interesujące
Adamorek 25.05.2011 10:03
smaczny obiad
rakow2
rakow2 13.04.2011 16:15
konkretny obiad
Anita21 29.12.2010 20:42
mniam
bogumiła3 14.09.2010 22:22
super
linka1312 02.09.2010 22:55
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak