Wieprzowina z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzownia

    1 kg
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • chrzan tarty

    2-3 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • wino

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę( można je obgotować, ale nie trzeba, ponieważ będzie mało aromatyczne) i usmażyć na patelni, na rozgrzanej oliwie. Dodać do niego chrzan, roztarty czosnek, ziele, liść i pieprz. Następnie podlać winem, doprawić do smaku sol,i pieprzem i przyprawą do mięs. Pod koniec smażenia oprószyć solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 15.07.2013 10:28
smaczne danie
Katarzyna/kate1980 20.03.2012 20:12
super
szajba2 08.01.2012 18:45
super
Barbara55 26.12.2011 11:35
dobre
Agnik 29.09.2011 21:18
interesujące
Adamorek 25.05.2011 10:03
smaczny obiad
rakow2 13.04.2011 16:15
konkretny obiad
Anita21 29.12.2010 20:42
mniam
bogumiła3 14.09.2010 22:22
super
linka1312 02.09.2010 22:55
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat