Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z brukselką i pmidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 gram
brukselka 3 garści
woda 2 litry
sól do smaku 1/4 łyżeczki
olej do smażenia kilka łyżek
bulion 1 szklanka
pomidory w puszce 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Tymianek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
kasza jęczmienna 2 garści
bazylia świeża kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z brukselką i pmidorami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w drobne paseczki lub kostkę.
Krok 1 - Wieprzowina z brukselką i pmidorami foto
2
Mięso smażyć na oleju około 30 minut.
Krok 2 - Wieprzowina z brukselką i pmidorami foto
3
Brukselkę umyć, gotować w osolonej wodzie około 15 minut.
Krok 3 - Wieprzowina z brukselką i pmidorami foto
4
Następnie odsączyć z wody i osuszyć.
Krok 4 - Wieprzowina z brukselką i pmidorami foto
5
Brukselkę dodać do mięsa, wlać szklankę bulionu i dusić około 15 minut.
Krok 5 - Wieprzowina z brukselką i pmidorami foto
6
Kaszę jęczmienną ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 6 - Wieprzowina z brukselką i pmidorami foto
7
Dodać pomidory w puszce, zioła i przyprawy. Dusić jeszcze około 10 minut.
Krok 7 - Wieprzowina z brukselką i pmidorami foto
8
Kaszę jęczmienną odcedzić, podawać z przygotowana wieprzowiną z warzywami.
Krok 8 - Wieprzowina z brukselką i pmidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak