Wieprzowina w potrawce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa wieprzowego

    50 dag
  • cukini

    1/2 sztuki
  • marchwi

    1 szt
  • pomidorów

    6 szt
  • cebuli

    1 szt
  • startego żółtego sera

    1/2 szklanki
  • sól

    pieprz majeranek
  • bulion

    1/2 szklanki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanym oleju z pokrojoną cebulą. Dodać umyte i pokrojone w kostkę pomidory, podlać bulionem i dusić około 15 minut. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię, majeranek i dusić do miękkości cukinii. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 24.09.2011 12:18
Świetny pomysł :)
MAR3STA 21.11.2010 00:26
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat