Wieprzowina w jarzynach.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka jarzynowa

    0,5 kg
  • sól do smaku

  • przyprawa do wiprzowiny

    1 ?y?ka
  • m?ka

    1 ?y?ka
  • bulion na żeberkach

    300 ml
  • biała cebula

    1 sztuk
  • karkówka

    0,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mi?so kroimy w kostk? i podsma?amy na patelni. Gdy mi?so b?dzie lekko podsma?one, doprawiamy przypraw? do wieprzowiny, sol? i pieprzem, dodajemy pokrojon? w kosteczk? cebul?. Gdy cebula si? zeszkli podlewamy mi?so bulionem i dusimy, a? mi?so zmi?knie. Nast?pnie dodajemy mieszank? jarzynow? (kalafior, groszek zielony i marchew), dusimy z mi?sem ok. 10 minut. Na koniec sos zag?szczamy m?k?.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 29.05.2012 00:14
pycha
olkaaa 05.03.2012 07:46
fajne
[email protected] 08.02.2012 19:23
extra
1j1o1l1a1 04.02.2012 15:23
dla mnie może być :)
cooleczka 03.02.2012 17:30
brzmi smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat