Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w czerwonym pieprzu i czerwonym winie i karmelizowane buraczki
W tym czasie ugotować buraczki, wystudzić i obrać.
Przygotować głęboką patelnię do duszenia, rozgrzać i ułożyć lekko osączone plastry mięsa, Przyrumienić z obu stron, dodać pokrojony w plasterki czosnek, resztę marynaty i podlać winem czerwonym Włoskim Celebro. Dusić na wolnym ogniu ok 40 min. podlać wodą lub jeszcze odrobiną wina w razie wyparowania płynu. Pod koniec odparować pozostawiając kilka łyżek do polania ziemniaczków.
Buraczki pokroić w plastry lub ozdobnie, Na patelnię wlać wino i wsypać cukier, zagotować i włozyć buraczki, obracać w szybko wytwarzającym się karmelu. Zaraz zdejmować na talerz.
Mięso podawać z ziemniaczkami polanymi sosem i buraczkami
Do potrawy podajemy czerwone wino