Wieprzowina po indyjsku.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    50 dag
  • cebula

    3 szt
  • pasta curry

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • ryż

    10 dag
  • sezam czarny

    0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia

    1 łyżk
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w plastry, następnie w paski. Cebulę obrać, pokroić w talarki.
Paski karkówki krótko przesmażyć na patelni, dodać pokrojoną cebulę. Całość chwilę poddusić, dodać pastę curry i ketchup, wymieszać i całość dusić na patelni jeszcze około 10 minut. Podać na ugotowanym ryżu, posypać odrobiną uprażonego czarnego sezamu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 07.06.2014 10:45
wygląda smacznie
Gabi44 28.05.2014 21:44
Szybkie i bardzo smaczne danie.
Czyki 28.05.2014 20:50
Zastanawiałam się co tak cudnie pachnie na DS a teraz już wiem , że to Twoje wspaniale podane danie :) Bardzo dobrze dobrane składniki pycha :)
Lidzia 28.05.2014 18:10
Cudownie wygląda i pewnie tak smakuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat