Wieprzowina po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1,5 kg
  • fasola

    1/2 kg
  • sok pomidorowy

    1 szkl
  • cebula

    duża
  • oliwa

    1/2 szkl
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, mięso pokroić w paski i na rozgrzanym oleju zarumienić. Dolać sok pomidorowy i dusić ok. 45 min. pod przykryciem. Ugotowaną na pół twardo fasolę dodać do mięsa. Dodać szklankę wody i dusić aż woda zostanie wchłonięta. Podawać z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 28.01.2014 00:13
warte spróbowania
Katarzyna59 03.01.2014 16:52
bardzo smaczna
ben-ka 08.09.2013 12:30
smaczne jedzonko.
romanrafal 16.08.2013 13:59
smaczne danie
misia53 26.04.2013 11:19
ciekawy przepis
mirosława4 18.12.2012 18:22
fajny przepis godny polecenia :)
gabi162825 10.10.2012 12:41
pycha
kamyk 06.05.2012 09:43
godne uwagi
zuzanna_z 03.03.2012 11:30
fajne
junox 10.01.2012 23:28
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat