Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina duszona

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
wino białe wytrawne 1 szklanka
bazylia świeża 6 liści
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina duszona

Obrane cebulę pokroić w piórka.
Czosnek, bazylie posiekać.
Mąkę wymieszać z solą i pieprzem.
Umyte i osuszone mięso pokroić w centymetrowe plastry, obtoczyć w mące.
W brytfannie rozgrzać olej, obsmażyć plastry mięsa z każdej strony po 2 minuty.
Odłożyć mięso na talerz i odstawić.
Na pozostały tłuszcz włożyć, cebulę, czosnek podsmażać 2 minuty.
Dodać pomidory z zalewą, wino, bazylię, doprawić solą, pieprzem.
Dodać mięso, gotować 5 minut.
Wyłączyć płomień, przykryć pokrywką, wstawić do piekarnika.
Temperatura 170 stopni na 60 minut.
Wyłożyć na talerze, posypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.05.2014 11:36
Fajne mięsko :-)
Lidzia 05.05.2014 16:53
Mniamuśne.
Krzysztof15 05.05.2014 15:28
wyglada apetycznie
Aleksandraa 05.05.2014 14:58
U ciebie jak zawsze pyszności :)
Pani Domu 05.05.2014 14:15
apetyczne mięsko
Bernadeta1 05.05.2014 13:14
smaczne mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak