Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe, z jajem podane, czyli obiadowe sznycle

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 5 plastrów
mąka 2 łyżki
jaja 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe, z jajem podane, czyli obiadowe sznycle

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, rozklepać młotkiem i przyprawić.
Krok 1 - Wieprzowe, z jajem podane, czyli obiadowe sznycle foto
2
Następnie panierować najpierw w mące, potem roztrzepanym, jednym jaju i na końcu w bułce tartej.
Krok 2 - Wieprzowe, z jajem podane, czyli obiadowe sznycle foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 3 - Wieprzowe, z jajem podane, czyli obiadowe sznycle foto
4
Na osobnej patelni zrobić jaja sadzone.
Krok 4 - Wieprzowe, z jajem podane, czyli obiadowe sznycle foto
5
Na usmażonym sznyclu położyć jajo sadzone. Podawać np. z frytkami.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Wieprzowe, z jajem podane, czyli obiadowe sznycle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 23.08.2016 19:33
pyszny obiadek :)
Małgorzata92 07.08.2016 11:50
Ciekawy pomysł :)
IKrakowianka 05.08.2016 17:31
super danie
olkaaa 05.08.2016 13:04
bardzo fajne
misia123410 05.08.2016 10:05
fajne połączenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak