Wieprzowe roladki z serkiem topionym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony podłużny

    1
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • pieprz

  • sól

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • margaryna do smażenia

  • schab bez kości

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
Schab kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Następnie rozbijamy tłuczkiem. Kotlety z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 2 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
Serek topiony kroimy na kawałki i układamy na kotletach.
Krok 3 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
Po czym mięso z serkiem zwijamy ciasno w rulon.
Krok 4 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
Ruloniki maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
Smażymy na rozgrzanym tłuszczy na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 12.10.2013 19:09
Lubie takie :)
ana1 11.10.2013 21:33
pyszne mięsko
jasiek 11.10.2013 00:56
fajnie nadziane
Mniam 11.10.2013 00:28
Interesujący pomysł.
patryska76 10.10.2013 22:18
Ciekawy przepis ;)))
Ania84 10.10.2013 21:51
tego jeszce nie probowalam - ale smacznie wygląda :) przetestuję :)
Michał2 10.10.2013 21:47
pycha takie roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat