Wieprzowe ozorki w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozory wieprzowe

    1 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • żelatyna

    3- 4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ozorki wieprzowe bardzo dokładnie oczyścić i umyć, namoczyć na w zimnej wodzie, ugotować wraz z pokrojoną włoszczyzną w lekko osolonej wodzie z dodatkiem pieprzu, liścia i ziela. Ozory po ugotowaniu ostudzić i zdjąć z nich skórę. Pokroić w plasterki i ułożyć wraz z pokrojoną włoszczyzną na półmisku. Z wywaru i żelatyny przygotować galaretę. Zalać nią ozorki. Udekorować natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 20.12.2013 08:35
bardzo smaczne
IKrakowianka 12.08.2012 20:33
fajne
bercik1 22.05.2011 23:00
lubię je
rakow2 01.05.2011 16:55
ozorki podobno dobre są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat