Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe ozorki w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozory wieprzowe 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3- 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe ozorki w galarecie

Ozorki wieprzowe bardzo dokładnie oczyścić i umyć, namoczyć na w zimnej wodzie, ugotować wraz z pokrojoną włoszczyzną w lekko osolonej wodzie z dodatkiem pieprzu, liścia i ziela. Ozory po ugotowaniu ostudzić i zdjąć z nich skórę. Pokroić w plasterki i ułożyć wraz z pokrojoną włoszczyzną na półmisku. Z wywaru i żelatyny przygotować galaretę. Zalać nią ozorki. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.12.2013 08:35
bardzo smaczne
IKrakowianka 12.08.2012 20:33
fajne
bercik1 22.05.2011 23:00
lubię je
rakow2
rakow2 01.05.2011 16:55
ozorki podobno dobre są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak